Gevolgen coronamaatregelen RIVM

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Rechtbanken en gerechtshoven zijn momenteel nog maar beperkt toegankelijk en veel zittingen gaan niet door. Rechtszaken die wel doorgaan worden zoveel mogelijk op afstand en via digitale verbinding uitgevoerd.

Uitgangspunt van de rechtspraak is dat rechtbanken en gerechtshoven de zeer urgente zaken behandelen. Voor familierecht vallen bijvoorbeeld ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen en voorlopige voorzieningen waarbij de veiligheid van de kinderen in het geding zijn onder de zeer urgente zaken. De behandeling van deze zeer urgente zaken geschiedt zoveel mogelijk schriftelijk of via een telefonische (beeld)verbinding. In beginsel vinden er geen mondelinge behandeling plaats waarbij partijen aanwezig zijn.

De zittingen in procedures in andere reguliere familiezaken zoals echtscheidingen en alimentatiekwesties worden momenteel uitgesteld.

Ons kantoor is gewoon geopend, maar onze werkwijze is tijdelijk aangepast. We werken meer vanuit huis en communiceren zoveel mogelijk via e-mail, telefonisch of door middel van een videogesprek. De meeste inhoudelijke werkzaamheden kunnen doorgang vinden. Procedures kunnen ook zoals gebruikelijk worden gestart, maar u moet rekening houden met een langere doorlooptijd.

Heeft u informatie nodig over een echtscheiding of wenst u advies over een alimentatiekwestie, neem dan gerust contact op.

Gevolgen coronamaatregelen RIVM - Gratis kennismaken

Gratis kennismaken

Bel gratis de familierecht expert 06-11091928

Direct afspraak maken